przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Bitki wieprzowe z truskawkami

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
500 g schabu,
300 g mrożonych truskawek,
2 łyżki oleju,
łyżka masła,
3 - 4 łyżki wytrawnego wina,
gałka muszkatołowa,
cukier,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Schab opłukać i osuszyć, pokroić na 8 bitek, które lekko rozbić, dodać sól i pieprz, obsmażyć z obu stron na gorącym oleju. Przełożyć do rondla i dodać połowę nie rozmrożonych truskawek, masło i gałkę muszkatołową, podlać winem i dusić pod przykryciem na małym ogniu, ewentualnie uzupełniając wodą wygotowujący się sos. Gdy bitki są miękkie, dodać pozostałe truskawki, zagotować, zaprawić sos solą, pieprzem i cukrem. Podawać na gorąco z ryżem na sypko.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 8201 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





okropne
Dodał/a ~śliwka dnia 2008-11-27 12:56:02

Zrobiłam te bitki, są wstrętne, truskawki śmierdzaiły zamrażarką, puściły wodę i tym przeszły bitki, fuj a na dodatek zrobiły się z nich flaki. Nie ma to żadnego sprecyzowanego smaku.Nie polecam!











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin