| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Carpaccio z łososia |  
	 |  
		Poziom: łatwy Głosów: 5 Ocena: 2.60  Składniki: 25 dkg wędzonego łososia w cienkich plastrach, 
awokado, 
łyżka soku z cytryny, 
pomarańcza, 
limonka (lub cytryna), 
2 łyżki posiekanego szczypiorku. 
Sos: 
3 łyżki oleju, 
sok z pomarańczy i limonki (lub cytryny), 
łyżka czystej wódki, 
sól, 
pieprz.
 
  |  
	Opis przygotowania: Umyte awokado przekrój na pół i po wyrzuceniu pestki obierz ze skórki. Następnie pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Cytrusy bardzo dokładnie wyszoruj. Pomarańczę obierz, podziel na cząstki, usuń białe błonki. Limonkę pokrój na cienkie plasterki. 
Teraz przygotuj sos: soki cytrusowe przecedź, dodaj wódkę, pieprz i sól, całość roztrzep z olejem, i odstaw. 
Na 4 talerzykach lub półmisku ułóż plastry łososia, cząstki pomarańczy, plasterki cytryny i kostki awokado, polej sosem, posyp szczypiorkiem. Zanim podasz, wstaw na 15 min. do lodówki. |  
	 |  
	| Region:  Kuchnia włoska |  | Sposób przygotowania:  Na zimno |  	 |  
		| Przepis czytano już 25653 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |