przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Młoda kapusta z wieprzowiną

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
400 g karkówki wieprzowej,
1 łyżka oleju,
1 łyżeczka soli,
1/4 l bulionu mięsnego,
2 cebule,
400 g ziemniaków,
1 kg młodej kapusty,
2 łyżki masła,
czarny pieprz.

Opis przygotowania:
Pokrojone w 3 cm kostkę mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju, stale mieszając. Posolić, zalać bulionem i dusić 60 min. Obrane ziemniaki pokroić na ćwiartki, a obraną cebulę w krążki. Po 30 min. duszenia ziemniaki wraz z cebulą rozłożyć na mięsie, posolić i przyprawić pieprzem. Liście kapusty, opłukać, pokroić w szersze paski i sparzyć wrzątkiem. Po 60 min. na ziemniakach z cebulą rozłożyć pokrojone liście kapusty. Wszystkie składniki lekko posolić i przyprawić pieprzem. Bezpośrednio przed podaniem potrawę wymieszać z masłem i doprawić do smaku pieprzem. Danie to najlepiej przyrzdzać w garnkach wyposażonych w pokrywki, które dokładnie przylegają do krawdzi naczynia. Duszona na małym ogniu kapusta będzie wówczas miękka i smaczna.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 6195 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin