|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Młoda kapusta z wieprzowiną |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 400 g karkówki wieprzowej,
1 łyżka oleju,
1 łyżeczka soli,
1/4 l bulionu mięsnego,
2 cebule,
400 g ziemniaków,
1 kg młodej kapusty,
2 łyżki masła,
czarny pieprz.
|
Opis przygotowania: Pokrojone w 3 cm kostkę mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju, stale mieszając. Posolić, zalać bulionem i dusić 60 min. Obrane ziemniaki pokroić na ćwiartki, a obraną cebulę w krążki. Po 30 min. duszenia ziemniaki wraz z cebulą rozłożyć na mięsie, posolić i przyprawić pieprzem. Liście kapusty, opłukać, pokroić w szersze paski i sparzyć wrzątkiem. Po 60 min. na ziemniakach z cebulą rozłożyć pokrojone liście kapusty. Wszystkie składniki lekko posolić i przyprawić pieprzem. Bezpośrednio przed podaniem potrawę wymieszać z masłem i doprawić do smaku pieprzem. Danie to najlepiej przyrzdzać w garnkach wyposażonych w pokrywki, które dokładnie przylegają do krawdzi naczynia. Duszona na małym ogniu kapusta będzie wówczas miękka i smaczna. |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 6195 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|