|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka morska |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 200 g krewetek,
300 g małży,
200 g kalmarów,
1 mała ośmiornica,
300 ml oleju,
400 g ryżu,
1 cebula,
sól,
pieprz,
zielona pietruszka.
|
Opis przygotowania: Wymyć dokładnie owoce morza i ugotować każde osobno. Sosy z krewetek i małż zachować. Cebulę zetrzeć. 2/3 oleju rozgrzać na patelni. Owoce morza pokroić na drobne kawałki i obsmażyć razem z cebulą na oleju. Do garnka wlać pozostały olej wsypać ryż i pogrzać aż zrobi się przezroczysty. Dodać sosy z krewetek i małż. Wrzucić owoce morza, wlać 3 szkl. wody i gotować aż wchłonie wodę. Podawać ostudzone przybrane cytryną i pietruszka. |
|
Region: Kuchnia grecka | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 7662 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|