|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ognisty garnek |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 80 dkg wołowiny
- 80 dkg baraniny
- 5 cebul
- 2 ząbki czosnku
- 3 szklanki bulionu
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- łyżeczka octu winnego
- 4 papryki
- 4 - 5 pomidorów
- puszka czerwonej fasoli
- 30 dkg bryndzy
- olej
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 2 łyżeczki oregano
- sól
- pieprz cayenne
|
Opis przygotowania: Cebule i czosnek obrać, posiekać. Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju. Przełożyć do brytfanny, dodać 2/3 cebuli, 0.5 czosnku, oregano i papryki w proszku oraz koncentrat. Podlać szklanką bulionu i octem, piec ok. 1 h w temp. 180ş C. Fasolę osączyć. Pomidory pokroić na kawałki. Paprykę pociąć w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej. Dodać pozostałą cebulę, pomidory, fasolę, resztę bulionu, czosnku, oregano i mielonej papryki. Dusić 6 - 8 min. Przyprawić solą i pieprzem cayenne. Dodać mięso, zagotować. Posypać pokruszoną bryndzą. |
|
Region: Kuchnia meksykańska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 10832 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|