|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Chili z wołowiną |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 1.00
1 kg wołowiny bez kości,
 100 - 150 ml oleju,
 2 cebule pokrojone w kostkę,
 3 posiekane ząbki czosnku,
 puszka koncentratu pomidorowego,
 2 szkl. rosołu,
 30 g przyprawy chili,
 2 łyżki słodkiej węgierskiej papryki,
 2 łyżki kuminu*,
 2 łyżki suszonego oregano,
 pieprz cayenne,
 sól,
 pieprz.
 * trudny do zdobycia składnik,
 bywa w sprzedaży pod nazwą "jeera",
 importowany z Indii.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Mięso oczyścić z tłuszczu i błon, pokroić w grubą kostkę i popieprzyć. Na patelni rozgrzewać olej i smażyć partiami, krótko, tak żeby się mocnao zrumieniło. Po usmażeniu mięsa wrzucić na patelnię cebulę i zeszklić ją razem z czosnkiem, dodać szklankę rosołu, zagotować i wlać do garnka z mięsem. Koncentrat rozmieszać z rosołem i dodać do mięsa, wsypać wszystkie przyprawy, zamieszać. Gotować powoli, pod przykryciem. Pod koniec odkryć garnek, aby sos zgęstniał.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia meksykańska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 10318 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |