Naleśniki z serem camembert |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 jajka
- 3/4 szklanki mąki
- szklanka mleka
- szczypta soli
- 20 dag sera camembert
- 100 ml oleju
- pół pęczka natki
- 10 dag konfitury borówkowej
|
Opis przygotowania: Przygotować ciasto: mąkę utrzeć z żółtkami, mlekiem i solą. Ubić sztywną pianę z białek i dodać ją do ciasta. Usmażyć 4 naleśniki (każdy na łyżeczce oleju). Camembert pokroić w plasterki. Naleśniki ułożyć na blasze, na wierzchu każdego poukładać plasterki camembert. Zapiekać przez 2-3 minuty w dobrze nagrzanym piekarniku. Na patelni rozgrzać pozostały olej, wrzucić listki natki i krótko je podsmażyć. Serowe naleśniki ułożyć na półmisku, posypać natką. Podawać z konfiturą borówkową. |
|
Region: Kuchnia francuska |
|
Przepis czytano już 11376 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |