|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Gyros z pieczoną wołowiną |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 90 g wołowiny, upieczonego rostbefu, pokrojonego w cienkie kawałki wielkości kęsa
- 2 łyżki stołowe jogurtu naturalnego, 0% tłuszczu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 pomidor rzymski, pokrojony w kostkę
- 1/2 filiżanki ogórka, pokrojonego w kostkę
- 1 łyżeczka czerwonej cebuli, pokrojonej w kostkę
- szczypta soli
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
- 1 chleb pita, najlepiej pełnoziarnisty, przekrojony na pół
- 1/4 łyżeczki curry (niekoniecznie)
|
Opis przygotowania: Wymieszaj wołowinę, jogurt, musztardę, pomidor, ogórek, sól i pieprz. Włóż jedną połówkę chleba pita w drugą. Przed zjedzeniem dodaj wołowinę z dodatkami do pity. |
|
Region: Kuchnia grecka | |
Przepis czytano już 12131 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|