przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gyros z pieczoną wołowiną

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 90 g wołowiny, upieczonego rostbefu, pokrojonego w cienkie kawałki wielkości kęsa
- 2 łyżki stołowe jogurtu naturalnego, 0% tłuszczu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 pomidor rzymski, pokrojony w kostkę
- 1/2 filiżanki ogórka, pokrojonego w kostkę
- 1 łyżeczka czerwonej cebuli, pokrojonej w kostkę
- szczypta soli
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
- 1 chleb pita, najlepiej pełnoziarnisty, przekrojony na pół
- 1/4 łyżeczki curry (niekoniecznie)

Opis przygotowania:
Wymieszaj wołowinę, jogurt, musztardę, pomidor, ogórek, sól i pieprz. Włóż jedną połówkę chleba pita w drugą. Przed zjedzeniem dodaj wołowinę z dodatkami do pity.
Region:  Kuchnia grecka
Przepis czytano już 12052 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin