przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kotlet po parysku

Poziom: łatwy
Głosów: 17
Ocena: 3.64
Składniki:
- filet z kurczaka (potłuczony)
- jajko
- mąka
- sól
- pieprz
- olej

Opis przygotowania:
Już potłuczony filet moczymy w mące, potem w rozmieszanym i doprawionym solą i pieprzem jajku (żółtko i białko) i znów w mące. Tak opanierowany filet wrzucamy na rozgrzany olej, na patelni. Smażymy z obu stron ok. 5 - 7 min. na średnim ogniu, na końcu rozlewamy resztę jajka na kotlet, który nadal znajduje się na patelni. Czekamy, aż jajko się zetnie i wrzucamy na talerz.
Opis / Uwagi:
Kotlet można podawać z ziemniakami i z surówką (jaką kto woli).
Region:  Kuchnia francuska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 27792 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin