|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Chińskie naleśniki |
|
Poziom: średni Głosów: 12 Ocena: 3.58 Składniki: - 110 ml sosu sojowego, jasnego Woh Hup
- 2 łyżki sosu chilli, słodki Woh Hup
- 0.5 łyżeczki oleju sezamowego Woh Hup
- 50 g makaronu ryżowego Woh Hup
- 1 paczka papieru ryżowego
- 10 grzybów chińskich
- 2 łyżki świeżego imbiru
- 2 łyżki octu ryżowego Woh Hup
- 1 papryka
- 2 cebule
- 150 g kapusty pekińskiej
|
Opis przygotowania: W oddzielnych naczyniach namoczyć we wrzącej wodzie grzyby i makaron przez 5 min. Cebulę pokroić w cienkie paski i zalać 80 ml sosu sojowego. Miękkie dobrze umyte grzyby i kapustę pokroić w paski. Makaron pokroić na 2 - 3 cm kawałki. Wszystko razem wymieszać, dodać imbir i olej sezamowy. Każdy placek moczyć w wodzie, gdy zmięknie nałożyć farsz i zwinąć jak krokiet, lekko obsmażyć, aż papier stanie się kruchy. Przygotować sos mieszając resztę sosu sojowego z octem i sosem chilli. Podawać ciepłe. Można również podawać nie smażone zaraz po zawinięciu. Samo nadzienie można podawać jako sałatkę. |
|
Region: Kuchnia chińska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 18874 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
ale cudo Dodał/a ~chińczyk dnia 2010-05-07 18:29:34
ten przepis to bzdety, ludzie przeczytajcie jak się robi sajgonki
na pewno są łatwiejsze i smaczniejsze a nie jak chiński wynalazek cioci Loci
|
|
|
|