przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wieprzowina po syczuańsku

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 400 g łopatki lub szynki,
- 1 czerwona papryka pocięta w paski,
- 1 marchew pocięta w cienkie paski,
- 2 cebule dymki pocięte w 3cm paski,
- 3 łyżki oleju do smażenia.
Sos:
- 2 łyżki wina ryżowego,
- 2 łyżki sosu hoisin,
- 1 łyżka sosu z czarnej fasoli,
- 1 łyżka ciemnego octu ryżowego (lub winnego),
- 1 łyżeczka cukru,
- 1 - 2 łyżeczki sosu chili.

Opis przygotowania:
W woku rozgrzać 1 łyżkę oleju, smażyć mieszając 1.5 min. Wyjąć wszystko na talerz. W woku rozgrzać ponownie 2 łyżki oleju. Włożyć mięso i smażyć mieszając, aż zmieni kolor (ok 1 - 1.5 min.). Dodać usmażone warzywa i sos, wymieszać, smażyć jeszcze 15 s. Danie gotowe.
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 9064 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin