|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Wieprzowina po syczuańsku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 400 g łopatki lub szynki,
- 1 czerwona papryka pocięta w paski,
- 1 marchew pocięta w cienkie paski,
- 2 cebule dymki pocięte w 3cm paski,
- 3 łyżki oleju do smażenia.
Sos:
- 2 łyżki wina ryżowego,
- 2 łyżki sosu hoisin,
- 1 łyżka sosu z czarnej fasoli,
- 1 łyżka ciemnego octu ryżowego (lub winnego),
- 1 łyżeczka cukru,
- 1 - 2 łyżeczki sosu chili.
|
Opis przygotowania: W woku rozgrzać 1 łyżkę oleju, smażyć mieszając 1.5 min. Wyjąć wszystko na talerz. W woku rozgrzać ponownie 2 łyżki oleju. Włożyć mięso i smażyć mieszając, aż zmieni kolor (ok 1 - 1.5 min.). Dodać usmażone warzywa i sos, wymieszać, smażyć jeszcze 15 s. Danie gotowe. |
|
Region: Kuchnia chińska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 9064 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|