|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Wołowina curry z warzywami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 4.50 Składniki: - 250 g polędwicy wołowej
- 2 duże ziemniaki pocięte w zapałki
- 1 duża marchew pocięta w zapałki
- 1 duża cebula pocięta w kostkę
- 1 łyżka curry
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka cukru
- 4 łyżki oleju do smażenia
Marynata:
- 1 łyżka sosu sojowego
- 0.5 łyżeczki mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka oleju
- 1 łyżeczka cukru
|
Opis przygotowania: Mięso pokrajać w cienkie plasterki, następnie w słupki o długości i grubości zapałki (mięso tnie sie najłatwiej gdy jest lekko zamarznięte). Składniki marynaty połączyć, zalać mięso, dokładnie wymieszać, odstawić na przynajmniej 30 min. Ziemniaki i marchew obrać i pokroić w słupki grubości zapałki, cebulę w kostkę. Rozgrzać w woku 2 łyżki oleju. Przesmażyć krótko cebulę, dodać curry, wymieszać. Dodać marchew i ziemniaki, a następnie smażyć mieszając przez 30 s. Zalać wszystko 0.25 l wody, dodać cukier i sól, wymieszać. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 10 min. Przełożyć na talerz. trzymać w cieple. Wok wymyć, osuszyć. Rozgrzać 2 łyżki oleju. Mieszając usmażyć mięso, aż straci czerwony kolor (ok. 1.5 min.), dodać warzywa, wymieszać, jeszcze raz zagotować. Danie gotowe. |
|
Region: Kuchnia chińska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 9337 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|