przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka z kiełków sojowych z kurą

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
350 g kiełków sojowych,
1 ugotowana pierś kurza,
3 cebulki dymki,
1 łodyga młodego selera,
1 łyżka białego octu winnego,
2 łyżki sosu sojowego,
1 łyżka oleju sezamowego,
sól.

Opis przygotowania:
Cebulki obrać, umyć i drobno posiekać. Łodygę selera opłukać i pokroić w małe kawałeczki. Kiełki sojowe zalać wrzątkiem na 1 min. Przelać zimną wodą, odcedzić i osuszyć. Z piersi kurzej zdjąć skórę. Mięso pokroić w cienkie paski. Kiełki sojowe wraz z cebulą i selerem ułożyć w salaterce. Sos sojowy połączyć z octem, olejem sezamowym i szczyptą soli, po czym dokładnie wymieszać. Wlać do salaterki z jarzynami, dobrze wymieszać i odstawić na 20 min. Podawać przybrane paseczkami mięsa.
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 8116 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin