|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Meksykańska sałatka rybna |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
4 duże pomidory,
 80 dkg filetów z dorsza,
 4 łyżki soku z cytryny,
 2 czerwone cebule,
 2 szkl. bulionu warzywnego,
 awokado,
 olej,
 2 łyżki oliwy,
 sól,
 pieprz cayenne.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Dorsza opłukać, pokroić w paski. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem cayenne. Olej rozgrzać na patelni, włożyć do ryby, usmażyć na rumiano z obu stron. Cebule obrać, pokroić w krążki. Pomidory opłukać, pokroić w plasterki, ułożyć na półmisku. Ryby i cebulę położyć na pokrojonych pomidorach. Awokado obrać. Połowę zmiksować z bulionem, dwoma łyżkami soku z cytryny i oliwą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem cayenne. Pozostałe awokado pokroić w kostkę, skropić resztą soku. Sałatkę polać sosem, posypać awokado.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia meksykańska |  |  |  | Przepis czytano już 13523 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |