|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Ciasteczka meksykańskie |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 8Ocena: 3.76
- 15 dkg mąki
 - 4 jaja
 - 0.5 szkl. mleka
 - łyżeczka cynamonu
 - cukier waniliowy
 - 5 dkg cukru
 - 5 dkg posiekanych migdałów
 - 2 łyżeczki cukru pudru
 - olej lub smalec do smażenia
 
 
 |  | Opis przygotowania: 2 łyżeczki mąki odsypać na talerzyk, a resztę wymieszać z trzema jajami, łyżeczką cynamonu, mlekiem i cukrem waniliowym. Zagotować mieszając. Zdjąć masę z ognia, wsypać migdały, cukier i wymieszać. Masę wyłożyć na prostokątną formę, wystudzić, wstawić do lodówki. Gdy placek stężeje, pokroić go na kwadraty o bokach 4 cm. Oprószyć ciastka mąką, zanurzyć w roztrzepanym jaju i smażyć w gorącym tłuszczu na złoty kolor. Osączyć i gorące posypać cukrem pudrem.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia meksykańska |  | Sposób przygotowania:  Smażone |  |  |  | Przepis czytano już 12461 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |