|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ciasteczka meksykańskie |
|
Poziom: średni Głosów: 8 Ocena: 3.76 Składniki: - 15 dkg mąki
- 4 jaja
- 0.5 szkl. mleka
- łyżeczka cynamonu
- cukier waniliowy
- 5 dkg cukru
- 5 dkg posiekanych migdałów
- 2 łyżeczki cukru pudru
- olej lub smalec do smażenia
|
Opis przygotowania: 2 łyżeczki mąki odsypać na talerzyk, a resztę wymieszać z trzema jajami, łyżeczką cynamonu, mlekiem i cukrem waniliowym. Zagotować mieszając. Zdjąć masę z ognia, wsypać migdały, cukier i wymieszać. Masę wyłożyć na prostokątną formę, wystudzić, wstawić do lodówki. Gdy placek stężeje, pokroić go na kwadraty o bokach 4 cm. Oprószyć ciastka mąką, zanurzyć w roztrzepanym jaju i smażyć w gorącym tłuszczu na złoty kolor. Osączyć i gorące posypać cukrem pudrem. |
|
Region: Kuchnia meksykańska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 11727 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|