przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Terrine z twarogu z nowalijkami

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
1 kg wiejskiego twarogu,
1.5 szkl. śmietany,
pęczek rzodkiewek,
5 młodych ogórków,
kilka młodych cebulek,
pęczek szczypiorku,
sól.

Opis przygotowania:
Twaróg rozgnieść ze śmietaną. Oczyszczone warzywa pokroić w plasterki, posiekać szczypiorek. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie ze sobą i przyprawić do smaku pieprzem. Formę do keksu wyłożyć przezroczystą folią, wypełnić ją twarogiem, przykryć folią, obciążyć i wstawić do lodówki na 24 h. Przed podaniem wyjąć z formy, zdjąć folię i pokroić w plastry. Ułożyć je na liściach sałaty. Serwować na śniadanie.
Region:  Kuchnia francuska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 6837 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin