Kotlety z pora |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 3.75 Składniki: - 4 - 5 porów
- 0.25 szkl. bułki tartej
- 2 jajka
- sól
- 0.5 łyżeczki zmielonego pieprzu
- 0.5 szkl. oleju
|
Opis przygotowania: Pory pokroić drobno i wrzucić do solonej, wrzącej wody. Gotować pory, aż zmiękną. Potem je odcedzić i wymieszać z bułką tartą, roztrzepanymi żółtkami, solą i zmielonym pieprzem. Ugnieść gęste ciasto (w razie potrzeby możemy dodać jeszcze bułki tartej). Formować okrągłe, spłaszczone kotlety, które obtoczyć w bułce tartej, a następnie w roztrzepanym białku i smażć w mocno podgrzanym oleju. |
|
Region: Kuchnia bułgarska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 9777 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |