przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Czorba z cukinią i ryżem

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
0.5 kg cukini,
1 łyżka ryżu,
2 łyżki oleju,
1 szkl. jogurtu naturalnego,
0.5 szkl. startego sera feta,
sól.

Opis przygotowania:
Obrane i pokrojone w kostkę cukinie gotować w niewielkiej ilości posolonej wody wraz z ryżem, aż zmiękną. Dolać olej i 4 szkl. ciepłej wody. Gdy się wszystko zagotuje, zdjąć garnek z ognia. Podawać czorbę zimną, wymieszaną z jogurtem naturalnym i posypaną startym serem feta.
Region:  Kuchnia bułgarska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 7530 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin