Fałszywy zając |
|
Poziom: łatwy Głosów: 9 Ocena: 3.33 Składniki: - 1 kg mięsa mielonego
- 3 ugotowane na twardo jajka
- 2 - 3 ugotowane całe marchewki
- 100 g boczku
- 10 kiszonych ogórków
- 200 g topionego sera
- trochę sera żółtego
- olej
|
Opis przygotowania: Rozwałkować przyprawione solą i pieprzem mięso mielone na posmarowanej olejem folii aluminiowej tworząc prostokąt. Na mięsie mielonym po całej długości ułożyć przekrojone na pół jajka, pokrojone w ćwiartki ogórki i marchewki, pokrojony drobno boczek oraz ser topiony. Delikatnie zwinąć mięso w rulon, tak aby po przekrojeniu rolady "nadzienie" tworzyło wzory. Ułożyć roladę w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Piec w wcześniej podgrzanym piekarniku przez 40 min. Pod koniec pieczenia posypać roladę startym, żółtym serem. |
|
Region: Kuchnia bułgarska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 15296 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |