przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Grzana rakija

Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Głosów: 2
Ocena: 1.00
Składniki:
- 200 ml rakiji
- 3 łyżki cukru
- goździki

Opis przygotowania:
Do suchego dżezwe (lub małego rondelka metalowego) wsypać cukier. Podgrzać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści i zamieni się w karmel. Dolać rakiję oraz dodać goździki i pozostawić na ogniu do zagotowania.
Opis / Uwagi:
Grzana rakija jest świetna na długie zimowe wieczory. W Bułgarii jest także używana jako lekarstwo na przeziębienie
Region:  Kuchnia bułgarska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 8492 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin