przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos soubise

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
4 cebule
1 i 1/2 łyżki mąki
2 łyżki masła
1 szkl. mleka
sól, pieprz

Opis przygotowania:
Posiekaną cebulę wraz z masłem dusić na małym ogniu ok. 20 min. Cebula musi być miękka, lecz nie zarumieniona. Oprószyć mąką, rozprowadzić mieszając zimnym mlekiem i zagęścić sos. Doprawić solą i pieprzem.
Region:  Kuchnia francuska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 9468 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin