Barszcz czerwony żydowski |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 2.33 Składniki: - 30 dkg buraków ćwikłowych
- 5 ząbków czosnku
- 3 l przegotowanej wody
- liść laurowy i ziele ang. wg uznania
- sól i cukier do smaku
|
Opis przygotowania: Buraki obrać, pokroić w plastry i włożyć do słoja. Zalać przegotowaną gorącą wodą. Dodać kilka ząbków czosnku, liść laurowy i ziele angielskie. Odstawić na trzy dni. Przecedzić przez sitko, doprawić do smaku solą i cukrem. Przegotować. Podawać na gorąco. |
|
Region: Kuchnia żydowska |
|
Przepis czytano już 8804 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |