przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Barszcz czerwony żydowski

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 2.33
Składniki:
- 30 dkg buraków ćwikłowych
- 5 ząbków czosnku
- 3 l przegotowanej wody
- liść laurowy i ziele ang. wg uznania
- sól i cukier do smaku

Opis przygotowania:
Buraki obrać, pokroić w plastry i włożyć do słoja. Zalać przegotowaną gorącą wodą. Dodać kilka ząbków czosnku, liść laurowy i ziele angielskie. Odstawić na trzy dni. Przecedzić przez sitko, doprawić do smaku solą i cukrem. Przegotować. Podawać na gorąco.
Region:  Kuchnia żydowska
Przepis czytano już 8804 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin