|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Gulasz wieprzowy z grzybami |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 2Ocena: 4.50
700 g wieprzowiny na gulasz,
 500 g świeżych grzybów (mogą być mieszane),
 125 ml wywaru (może być z kostki),
 250 ml czerwonego wytrawnego wina,
 liść laurowy,
 2 - 3 marchewki,
 100 ml śmietany
 pęczek natki pietruszki,
 2 łyżki mąki,
 1 łyżka masła,
 100 g boczku,
 sól,
 pieprz,
 mielona papryka.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Mięso pokroić w kostkę, grzyby wypłukać, oczyścić i pokroić na ćwiartki. Boczek pokroić w kostkę, a szalotki na połówki. Boczek smażyć na maśle i gdy się wytopi dodać szalotki i grzyby, a po usmażeniu zdjąć wszystko z patelni. Na tym samym tłuszczu smażyć mięso, później dołożyć z powrotem grzyby, boczek i szalotki oraz przyprawy: liść laurowy, przyprawy, wywar i wino. Dusić wszystko razem przez 1 h od czasu do czasu mieszając. Po 1 h wrzucić obrane i pokrojone w słupki marchewki i dusić jeszcze 20 min. Na koniec wlać mąkę rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody oraz śmietanę. Wymieszać i gotować jeszcze 5 min. Przed podaniem wsypać posiekaną natkę pietruszki.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 11071 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |