przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Prawdziwki z pomidorami

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dkg prawdziwków
- 0.5 kg pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Grzyby oczyścić, opłukać, osuszyć, pokroić w paski. Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, zanurzyć na moment w zimnej wodzie, zdjąć z nich skórkę, pokroić w drobną kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej, chwilę poddusić. Dodać roztarte ząbki czosnku, posolić. Grzyby podsmażyć na maśle, przykryć, dusić ok. 10 min., doprawić, posypać natką.
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 4869 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin