Jagodowiec z jogurtem |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 0.5 kg jagód
- dwa serki homogenizowane waniliowe
- pół litra jogurtu naturalnego
- dwie łyżki żelatyny
- pół szklanki wody
- 1/2 albo 3/4 szklanki cukru
- paczka biszkoptów albo herbatników
- galaretka wiśniowa
|
Opis przygotowania: Dno tortownicy lub średniej wielkości blachy wyłożyć nasączonymi mlekiem albo sokiem owocowym biszkoptami. Żelatynę przygotować według opisu na opakowaniu. Serki waniliowe wymieszać z jogurtem, cukrem, dodać przestudzoną żelatynę. Delikatnie połączyć z umytymi i przesuszonymi jagodami. Przełożyć masę do tortownicy i wstawić do lodówki. Gdy sernik stężeje ostrożnie wylać na wierzch zimną galaretkę wiśniową przygotowaną z torebki albo zrobioną własnoręcznie z soku wiśniowego i żelatyny rozpuszczonej w odrobinie wody. |
|
|
Przepis czytano już 6072 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |