przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Bługarski likier malinowy

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kg malin
- 1 kg cukru
- 300 ml 94 - 95% spirytusu (lub 500 ml mocnej rakiji)

Opis przygotowania:
Przygotować syrop z cukru i 2 szkl. wody. Syrop wymieszać z umytymi malinami. Wlać miksturę w butelki, które szczelnie zamknąć. Trzymać 2 tygodnie w słonecznym miejscu, po czym dodać spirytus (lub rakiję).
Region:  Kuchnia bułgarska
Przepis czytano już 8197 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin