przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Czorba z dymką

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
- 2 pęczki dymki
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżki ryżu
- 0.5 szkl. jogurtu naturalnego
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
- sól

Opis przygotowania:
Obrane, umyte i drobno pokrojone cebulki wrzucić do 1 l gotującej się wody. Przyprawić do smaku solą i dodać olej. Po 5 - 6 min. dorzucić ryż. Gotować przez kolejne 20 min. na umiarkowanym ogniu. Zdjąć z ognia i dodać uprzednio rozmieszany jogurt. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.
Region:  Kuchnia bułgarska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 6778 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin