Czorba z dymką |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 2 pęczki dymki
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżki ryżu
- 0.5 szkl. jogurtu naturalnego
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
- sól
|
Opis przygotowania: Obrane, umyte i drobno pokrojone cebulki wrzucić do 1 l gotującej się wody. Przyprawić do smaku solą i dodać olej. Po 5 - 6 min. dorzucić ryż. Gotować przez kolejne 20 min. na umiarkowanym ogniu. Zdjąć z ognia i dodać uprzednio rozmieszany jogurt. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką. |
|
Region: Kuchnia bułgarska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis czytano już 7117 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |