| Czorba z dymką | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 1.00
- 2 pęczki dymki
 - 3 łyżki oleju
 - 3 łyżki ryżu
 - 0.5 szkl. jogurtu naturalnego
 - 1 łyżka posiekanej pietruszki
 - sól
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Obrane, umyte i drobno pokrojone cebulki wrzucić do 1 l gotującej się wody. Przyprawić do smaku solą i dodać olej. Po 5 - 6 min. dorzucić ryż. Gotować przez kolejne 20 min. na umiarkowanym ogniu. Zdjąć z ognia i dodać uprzednio rozmieszany jogurt. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia bułgarska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 7896 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |