Gjuwecz z mięsem mielonym |
|
Poziom: łatwy Głosów: 12 Ocena: 3.59 Składniki: - 0.5 szkl. oleju
- 1 cebula
- 2 - 3 papryki
- 3 - 4 pomidory (świeże lub z puszki)
- 0.5 szkl. ryżu
- 0.5 kg mięsa mielonego
- 3 łyżki masła
- sól
|
Opis przygotowania: Podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę, aż się zarumieni, i dodać drobno pokrojoną paprykę. Potem dodać obrane i przetarte na grubej tarce pomidory oraz ryż. Dusić na umiarkowanym ogniu przez 10 min. Przerzucić wszystko do podgrzanego naczynia żaroodpornego. Oddzielnie zasmażyć mięso mielone w maśle (lub oleju) i dodać je do reszty. Wymieszać dobrze i piec w umiarkowanym piecu do momentu, aż z góry się pojawi brązowa skórka. |
|
Region: Kuchnia bułgarska |
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis czytano już 25937 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |