przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Brzoskwinie po włosku

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 4 brzoskwinie
- 3 łyżki posiekanych migdałów lub orzechów
- 1/4 szkl. cukru
- łyżka wiśniówki
- 1/2 szkl. białego wina

Opis przygotowania:
Brzoskwinie przekroić na pół, wyjąć pestki. półówki wyłożyć na ogniotrwałe salaterki wypukłością do dołu. Migdały wymieszać z cukrem i wiśniówką, napełnić otwory po pestkach. Polać całość winem i wstawić na 10 - 15 min. do średnio nagrzanego piekarnika. Podawać na zimno.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 9164 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin