Brzoskwinie po włosku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 4 brzoskwinie
- 3 łyżki posiekanych migdałów lub orzechów
- 1/4 szkl. cukru
- łyżka wiśniówki
- 1/2 szkl. białego wina
|
Opis przygotowania: Brzoskwinie przekroić na pół, wyjąć pestki. półówki wyłożyć na ogniotrwałe salaterki wypukłością do dołu. Migdały wymieszać z cukrem i wiśniówką, napełnić otwory po pestkach. Polać całość winem i wstawić na 10 - 15 min. do średnio nagrzanego piekarnika. Podawać na zimno. |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 9164 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |