przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Jabłecznik extra

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kg jabłek antonówek
- 25 dag mąki
- 25 dag cukru
- 4 jaja
- pół paczki proszku do pieczenia
- 1 olejek cytrynowy

Opis przygotowania:
Tortownicę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Jabłka pokrajać w drobne plasterki i wyłożyć nimi tortownicę. Utrzeć jaja z cukrem, dodać olejek i mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić. Ciasto wlać na jabłka. Piec ok. 90 - 120 min.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 7998 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin