przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Naleśniki na białym winie

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 25 dkg mąki pszennej
- pół szkl. białego wina
- szkl. mleka
- łyżeczka cukru
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru pudru
- 4 jaja

Opis przygotowania:
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka roztrzepać dokładnie z mlekiem, dodać mąkę i wina. Z białek ubić pianę i ostrożnie wymieszać z ciastem. Smażyć naleśniki na maśle i zwijać je w rulon. Podawać posypane cukrem pudrem.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 7017 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin