Baba rodzynkowa |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 2.50 Składniki: - 25 dkg mąki
- 25 dkg margaryny
- 25 dkg cukru
- 4 jaja
- 10 dkg rodzynek
- po 3 łyżki sherry i rumu
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 0.5 łyżeczki cynamonu
- 0.5 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej
- szczypta soli
|
Opis przygotowania: Utrzeć margarynę z cukrem, nie przerywając ucierania dodać jaja i mąkę z proszkiem do pieczenia. Połączyć z resztą składników, wymieszać, dodać opłukane i odsączone rodzynki, dobrze wyrobić. Piec ok. 90 min. w temp. 175°C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 7056 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |