przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Biszkopt na białkach

Poziom: b. łatwy
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 6 białek
- 6 dag (3 łyżki) mąki
- 12 dag ( 1/2 szklanki) cukru
- cukier waniliowy lub esencja zapachowa
- tłuszcz i papier do formy

Opis przygotowania:
Przesianą mąkę zmieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Z białek ubić sztywną pianę. Dodać mąkę z cukrem, lekko wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Piec w umiarkowanie gorącym piekarniku 30-40 min.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 7554 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin