| Biszkopt z truskawkami | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 5.00
- 1 kg truskawek
 - 4 jaja
 - 4 łyżki cukru
 - 5 łyżek mąki
 - 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
 - galaretka truskawkowa
 - tłuszcz do wysmarowania formy
 - tarta bułka
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na puszystą masę. Białka ubić na sztywną pianę. Do żółtek dodawać na przemian po łyżce mąki i piany oraz proszek do pieczenia. Lekko wymieszać łyżką cedzakową, włożyć do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 - 180°C i upiec na złoty kolor. Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu, wystudzić i wstawić do lodówki. Truskawki umyć, odszypułkować, osuszyć. Na wystudzonym biszkopcie ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 10287 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |