przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zapiekanka włoska

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
8 ukośnie ukrojonych kromek bułki pszennej
2 jajka
1 szkl. gorącego mleka
2 średnie pory
30 dag żółtego sera
masło
gałka muszkatołowa
sól, pieprz

Opis przygotowania:
Bułki skropić mlekiem. Ser pokroić na 8 plastrów, resztę utrzeć. Bułki maczać w rozbitych jajkach, posypać przyprawami. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem i wysypanym bułką tartą układać bułki na przemian z plastrami sera. Pory pokroić w półkrążki, przykryć startym serem i przyprawami. Jeśli zostało trochę jajek z panierowania, polać nimi zapiekanki. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 30 min. Podawać z surówką.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 14736 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin