Zapiekanka włoska |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: 8 ukośnie ukrojonych kromek bułki pszennej
2 jajka
1 szkl. gorącego mleka
2 średnie pory
30 dag żółtego sera
masło
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Bułki skropić mlekiem. Ser pokroić na 8 plastrów, resztę utrzeć. Bułki maczać w rozbitych jajkach, posypać przyprawami. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem i wysypanym bułką tartą układać bułki na przemian z plastrami sera. Pory pokroić w półkrążki, przykryć startym serem i przyprawami. Jeśli zostało trochę jajek z panierowania, polać nimi zapiekanki. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 30 min. Podawać z surówką. |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis czytano już 14736 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |