przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Karpatka

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 3.50
Składniki:
- 1 szkl. wody
- 0.5 kostki margaryny
- 1 szklanka mąki
- 5 jajek

Masa:
- 2 szkl. mleka
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 kostka masła
- 0.5 szkl. cukru
- 1 cukier waniliowy

Opis przygotowania:
Wodę z margaryną zagotować na wrzątek. Wsypać mąkę i wymieszać. Wystudzić i ucierać z jajami. Rozłożyć na 2 blachy i upiec w gorącym piekarniku na złoty kolor.
Masa: z mąki i mleka ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Do utartego masła dodać po trochu wystudzonego budyniu i dalej ucierać. Masą przełożyć placki.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 5298 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin