Karpatka |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.50 Składniki: - 1 szkl. wody
- 0.5 kostki margaryny
- 1 szklanka mąki
- 5 jajek
Masa:
- 2 szkl. mleka
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 kostka masła
- 0.5 szkl. cukru
- 1 cukier waniliowy
|
Opis przygotowania: Wodę z margaryną zagotować na wrzątek. Wsypać mąkę i wymieszać. Wystudzić i ucierać z jajami. Rozłożyć na 2 blachy i upiec w gorącym piekarniku na złoty kolor.
Masa: z mąki i mleka ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Do utartego masła dodać po trochu wystudzonego budyniu i dalej ucierać. Masą przełożyć placki. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 5298 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |