przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Nadzienie do wafli

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 3.33
Składniki:
- 1/2 szkl. cukru
- 1/2 kostki margaryny lub masła
- 2 łyżki wody
- 1 - 2 łyżeczki kawy Inki lub kakao
- 4 - 5 łyżek mleka w proszku
- 1 żółtko

Opis przygotowania:
Podgrzej cukier i tłuszcz, aż do roztopienia składników. Dodaj rozpuszczoną w wodzie inkę lub kakao. Chwilę gotuj. Całość miksuj, stopniowo dosypując mleko. Po przestudzeniu połącz masę z żółtkiem. Smaruj płaską część wafli. Złożone, dociśnięte włóż na moment do lodówki.
Przepis czytano już 7832 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin