|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Lody jogurtowe |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 6 żółtek
- 3 szklanki jogurtu naturalnego
- 10 dag cukru
- 0,5 kg owoców sezonowych (malin, truskawek, czarnych porzeczek, czarnych jagód)
- wiórki kokosowe do przybrania
|
Opis przygotowania: Żółtka ubić na parze z cukrem na puszysty krem. Następnie ostudzić i wymieszać z jogurtem. Owoce zmiksować i połączyć z masą jogurtową. Przełożyć do specjalnej formy do lodów lub miski metalowej, przykryć i zamrażać 12 h. Lody podawać jako deser, ze świeżymi owocami, bakaliami, bitą śmietaną lub kremem albo bez tych dodatków posypane wiórkami kokosowymi. |
|
|
Przepis czytano już 5113 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|