przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kugel z makaronu I

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 450 g makaronu - wstążki
- 4 łyżki tłuszczu kurzego lub oleju
- 4 roztrzepane jajka
- 50 g cukru
- 1 szkl. śmietany
- 450 g sera białego
- 500 g jabłek obranych i posiekanych
- 50 g rodzynek cynamon
- goździki do smaku

Opis przygotowania:
Ugotować makaron w osolonej wodzie i odcedzić. Włożyć do miski, dodać tłuszcz i wymieszać. Dodać resztę składników i wymieszać jeszcze raz. Biały ser przed włożeniem do makaronu rozetrzeć ze śmietaną. Wysmarować tłuszczem rondel do pieczenia i włożyć wymieszany makaron. Nagrzać piekarnik do 180°C i piec kugel ok. 1 h, aż będzie złoty.
Region:  Kuchnia żydowska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 7896 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin