Carpaccio ze szparagami |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 30 dkg polędwicy wołowej
- 15 dkg zielonych szparagów
- 15 dkg białych szparagów
- 3 łyżki soku z cytryny
- 5 łyżek oliwy
- 15 dkg tartego parmezanu
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Opłukaną i osuszoną polędwicę wołową owinąć folią aluminiową i wstawić do zamrażarki. Gdy będzie lekko zamrożona, wyjąć i pokroić ostrym nożem w cienutkie plasterki. Szparagi odsączyć z zalewy i pokroić w plasterki. Mięso oraz szparagi skropić sokiem z cytryny i oliwą. Posypać solą, pieprzem oraz parmezanem. Podawać schłodzone z toskańskim chlebem. |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis czytano już 9250 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |