przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Krupnik z ziemniakami

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
4 ziemniaki,
1 szkl. kaszy jęczmiennej,
8 - 10 dkg słoniny,
cebula,
listek laurowy,
zielenina,
sól,
ok. 2 l wody,
1 marchew,
1 pietruszka.

Opis przygotowania:
Wsypać kaszę do wrzącej osolonej wody i gotować, aż będzie półmiękka. Następnie dodać pokrajane w kostkę ziemniaki. Słoninę pokrajać w drobne kawałki i usmażyć z rozdrobnioną cebulą, dodać do zupy. Gotowy krupnik posypać pokrajaną zieleniną. Krupnik ten często gotuje się również na wywarze z kości.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 5025 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin