Tort mocca |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Ciasto:
- 40 dag cukru
- 8 białek
- 1 paczka cukru waniliowego
Krem:
- 8 żółtek
- 20 dag cukru
- 20 dag masła
- pół szklanki naparu z kawy
|
Opis przygotowania: Ubić białka na pianę, dodać cukier, ubić na sztywno, wsypać cukier waniliowy i wymieszać. Upiec 2 placki.
Przyrządzanie kremu. Żółtka utrzeć z cukrem, zaparzyć mocnym naparem z kawy i ucierać na parze do zgęstnienia. Zdjąć z ognia i mieszając ostudzić. Dodać utarte na pianę masło, wymieszać. Przełożyć tort kremem. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 6541 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |