przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Tort mocca

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Ciasto:
- 40 dag cukru
- 8 białek
- 1 paczka cukru waniliowego

Krem:
- 8 żółtek
- 20 dag cukru
- 20 dag masła
- pół szklanki naparu z kawy

Opis przygotowania:
Ubić białka na pianę, dodać cukier, ubić na sztywno, wsypać cukier waniliowy i wymieszać. Upiec 2 placki.
Przyrządzanie kremu. Żółtka utrzeć z cukrem, zaparzyć mocnym naparem z kawy i ucierać na parze do zgęstnienia. Zdjąć z ognia i mieszając ostudzić. Dodać utarte na pianę masło, wymieszać. Przełożyć tort kremem.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 6541 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin