przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Karpatka II

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1 szklanka wody
- 1/2 kostki margaryny
- 1 szklanka mąki
- 5 jajek

Krem:
- 2 szklanki mleka
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 kostka masła
- 1/2 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy

Opis przygotowania:
Wodę z margaryną zagotować na wrzątek. Wsypać mąkę i wymieszać. Wystudzić i ucierać mikserem 10 minut z jajami. Rozłożyć na 2 blachy i upiec w gorącym piekarniku na złoty kolor.
Masa: z mąki i mleka ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Do utartego masła dodać po trochu wystudzonego budyniu i dalej ucierać. Masą przełożyć placki.
Przepis czytano już 5012 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin