| Karpatka II | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 5.00
- 1 szklanka wody
 - 1/2 kostki margaryny
 - 1 szklanka mąki
 - 5 jajek
 
 Krem:
 - 2 szklanki mleka
 - 2 łyżki mąki pszennej
 - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
 - 1 kostka masła
 - 1/2 szklanki cukru
 - 1 cukier waniliowy
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Wodę z margaryną zagotować na wrzątek. Wsypać mąkę i wymieszać. Wystudzić i ucierać mikserem 10 minut z jajami. Rozłożyć na 2 blachy i upiec w gorącym piekarniku na złoty kolor.
 Masa: z mąki i mleka ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Do utartego masła dodać po trochu wystudzonego budyniu i dalej ucierać. Masą przełożyć placki.
 | 
	|  | 
		|  | 
		| Przepis czytano już 5700 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |