Barszcz czerwony II |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - 0.5 kg buraków
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 4 szkl. wywaru z warzyw lub wody
- 2 łyżki soku z cytryny lub rozgniecionych żurawin
- 1 (lub więcej) ząbek czosnku (niekoniecznie)
- cukier i sól
|
Opis przygotowania: Obrane buraki utrzeć na grubej tarce. Włożyć do sporego rondla, zalać wywarem lub wodą, posolic, dorzucić ziarenka ziela angielskiego. Gotować, aż buraki zmiękną, a barszcz nabierze koloru. Po zdjęciu z ognia, można zupę przecedzić. Dodać sok z cytryny lub żurawiny (zamiast żurawin można użyć czerwonych porzeczek). Doprawić cukrem i solą. Można dorzucić rozgnieciony ząbek czosnku |
|
Opis / Uwagi: Jeżeli twoje dziecko nie jest uczulone na mleko i jego przetwory, barszcz można jeszcze doprawić łyżeczką masła. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis czytano już 7509 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |