|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Omlet biszkoptowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 6 Ocena: 3.83 Składniki: 4 jajka
2 łyżki mąki
1/4 szkl. cukru
cukier waniliowy
skórka otarta z cytryny
masło
cukier puder
konfitura / dżem
|
Opis przygotowania: Utrzeć żółtka z cukrem, ubić białka na sztywno. Dodawać stopniowo białka do żółtek na przemian z mąką, ciągle mieszając. Dodać skórkę i cukier waniliowy, wymieszać. Wylać na rozgrzaną patelnię, wysmarowaną masłem. Smażyć na złoty kolor. Nałożyć konfiturę, rozsmarować. Złożyć brzegi z obu stron, tworząc podłużny rulon. Przenieść na półmisek, podzielić na porcje. Posypać cukrem pudrem. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 9905 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Wasze komentarze
pewnie pyszne Dodał/a ~bzibzionka dnia 2007-10-04 15:56:09
pewnie pyszne ale ja robiąc omlet nie dodaję cukru, wtedy się nie przypala.Można posypać po przełożeniu na talerz
|
|
|
|