Dip pomidorowy I |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 200 g twarożku lub serka homogenizowanego (może być Piątnicy)
- 100 ml jogurtu lub śmietany
- 2 ząbki czosnku
- 2 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki posiekanego koperku
- łyżka posiekanej i świeżej bazylii
- szczypta sproszkowanego chili
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Czosnek drobno posiekać i utrzeć z solą. Twarożek lub serek homogenizowany zmiksować z jogurtem, koncentratem pomidorowym i czosnkiem. Na koniec dodać posiekane zioła i przyprawy. Wymieszać i oziębić. |
|
|
Przepis czytano już 5724 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |