| Dip pomidorowy I | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 200 g twarożku lub serka homogenizowanego (może być Piątnicy)
 - 100 ml jogurtu lub śmietany
 - 2 ząbki czosnku
 - 2 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
 - 2 łyżki posiekanego koperku
 - łyżka posiekanej i świeżej bazylii
 - szczypta sproszkowanego chili
 -  sól
 - pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Czosnek drobno posiekać i utrzeć z solą. Twarożek lub serek homogenizowany zmiksować z jogurtem, koncentratem pomidorowym i czosnkiem. Na koniec dodać posiekane zioła i przyprawy. Wymieszać i oziębić.
 | 
	|  | 
		|  | 
		| Przepis czytano już 6459 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |