przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zrazy z kaszy w sosie grzybowym

Poziom: średni
Głosów: 4
Ocena: 2.00
Składniki:
- 25 dkg kaszy jęczmiennej
- cebula
- 10 dkg tłuszczu
- 4 dkg grzybów suszonych
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki tartej bułki
- pół szkl. śmietany
- pieprz
- majeranek
- łyżka mąki pszennej
- 3 jaja
- przyprawa do zup
- czosnek

Opis przygotowania:
Kaszę jęczmienną ugotować na sypko, ostudzić i zemleć w maszynce razem z cebulą, kilkoma ugotowanymi grzybami i czosnkiem. Do masy dodać jaja, trochę tłuszczu, majeranek, mąkę ziemniaczaną i tartą bułkę. Dokładnie wyrobić i uformować podłużne zrazy, zrumienić je na tłuszczu, zalać sosem grzybowym i chwilę dusić na małym ogniu. Podawać z ziemniakami.
Przepis czytano już 9909 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*


pytanie
Dodał/a ~kicha dnia 2015-01-08 23:11:00

do czego tyle smietany ?











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin