przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Omlet ze szpinakiem

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 - 3 jaja
- 2 łyżki mleka
- 3 łyżki margaryny
- łyżeczka masła
- 20 dkg szpinaku
- łyżeczka mąki
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Szpinak dokładnie opłukać, usunąć ogonki, sparzyć listki wrzącą wodą, osączyć, posiekać nożem. Przesmażyć krótko na dwóch łyżkach margaryny, dodać mąkę, roztarty czosnek, sól, pieprz, na koniec rozprowadzić łyżką mleka. Jaja rozkłócić z pozostałym mlekiem, posolić i usmażyć omlet. Nałożyć szpinak, złożyć omlet na pół, zsunąć na talerz i polać roztopionym masłem.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 6227 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin