przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka z kapusty pekinskiej i marchwi

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kapusta pekińska (40 dkg)
- 2 marchewki (20 dkg)
- 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich
- 8 łyżek oleju
- 2 łyżki octu winnego lub soku z cytryny
- cukier
- sól
- pieprz

Sos:
- 1 szkl. jogurtu naturalnego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki cukru
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Kapustę dzielimy na ćwiartki, a następnie drobno szatkujemy. Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w cienkie paski. Warzywa mieszamy, potem zalewamy octem połączonym z 4 łyżkami oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Jeszcze raz mieszamy i posypujemy orzechami.
Sos: jogurt mieszamy z sokiem z cytryny i pozostałym olejem. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
Kapustę łączymy z sosem. Przed podaniem schłodzić.
Przepis czytano już 7472 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin