Kotlety jagnięce z grilla |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - kotlety jagnięce (po 2 na osobę)
Marynata:
- 8 liści szałwii
- 1 gałązka rozmarynu
- 2 liście laurowe
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki stołowe oliwy extra vergine
- sól
|
Opis przygotowania: Obrany czosnek i zioła rozetrzeć na proszek w moździerzu. Lekko podgrzać oliwę i wymieszać z ziołami. Odstawić na 1 h. Mięso pozbawione łoju i błon umyć i osuszyć ściereczką. Natrzeć mocno marynatą. Ułożyć w folii aluminiowej i zalać resztą oliwy. Zawinąć szczelnie w folię i odłożyć na 3 h. Potem mięso oczyścić z marynaty i smażyć na oliwie na patelni grillowej po ok. 5 - 6 min. z każdej strony. W ostatniej chwili kotlety posolić. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 8314 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |